Nieuws

Je bent hier: Home » loopbaanorientatie » werkwijze-loopbaanorientatie

Werkwijze bij loopbaanoriëntatie 

Intake
We starten het loopbaanoriëntatietraject met een intakegesprek om je vraag helder te krijgen en de  aanpak te bepalen. Deze aanpak wordt afgestemd met de opdrachtgever als je in loondienst bent.

Persoonsoriëntatie
Een loopbaanoriëntatietraject bij Spitz Coaching begint meestal met een ZKM zelfonderzoek. Onderwerpen die langs kunnen komen zijn: Waar kom je vandaan? Hoe ben je geworden wie je nu bent? Welke patronen in je persoonlijk verleden hebben je gebracht waar je nu bent? Wat belemmert, wat stimuleert? Wat vind je belangrijk in werk? Wat past bij jouw persoon en jouw normen en waarden? Hoe zou je je toekomst graag zien? Je krijgt inzicht in je drijfveren, passies, kwaliteiten, valkuilen en belemmeringen.

Tijdens de coachinggesprekken die volgen op het ZKM zelfonderzoek brengen we ook je kennis en vaardigheden in kaart. Dit alles leidt tot een persoonsprofiel dat je een duidelijk beeld geeft van wie je bent, en wat je kunt en wilt. De coachinggesprekken worden ondersteund met huiswerkopdrachten.

Werkveldoriëntatie
In de werkveldoriëntatiefase onderzoek je welke ‘markten’ nu het meest bij jou passen en welke opties realistisch zijn. Je doet onderzoek o.a. via internet en voert oriënterende gesprekken met mensen die dat werk al doen. Hierbij worden je eigen netwerk en het netwerk van Spitz Coaching ingezet. Je krijgt begeleiding bij het vinden van bruikbare informatie en tools, en procesbegeleiding. De gesprekken worden ondersteund met opdrachten. In deze fase wordt soms samengewerkt met een loopbaanbegeleider uit het netwerk van Spitz Coaching.

Arbeidsmarktbenadering
In de  sollicitatiefase verken je de arbeidsmarkt, leer je netwerkgesprekken voeren, maak je advertentieanalyses, leer je hoe je Social Media kunt inzetten en hoe je een aansprekende brief en CV schrijft. Je oefent hoe je je goed presenteert in een sollicitatiegesprek en gaat daadwerkelijk solliciteren. De begeleiding van Spitz Coaching richt zich op het stimuleren en ondersteunen van de activiteiten die jij onderneemt. In deze fase wordt soms samengewerkt met een loopbaanbegeleider uit het netwerk van Spitz Coaching.

Wil je meer weten over loopbaanoriëntatie? Neem dan contact op met Spitz Coaching..