Nieuws

Je bent hier: Home » coaching » voice-dialogue

Voice Dialogue

Voice Dialogue is een effectieve methode waarbij je je bewust wordt van de verschillende, soms conflicterende, kanten in jezelf. Voice Dialogue is 35 jaar geleden samen met de onderliggende theorie van de ‘Psychology of Selves’ ontwikkeld door Hal en Sidra Stone.
Deze methode gaat er van uit dat elke persoon bestaat uit verschillende kanten ook wel 'ikken' genoemd, zoals de perfectionist, de pleaser, de zorger, de genieter, de controller, de avonturier, de innerlijke criticus enzovoort… Sommige ikken zijn op een dominante manier in ons leven aanwezig, andere ikken maken ook deel uit van onze persoonlijkheid maar spelen nauwelijks of geen rol. Met Voice Dialogue worden de verschillende kanten in jezelf uitgenodigd om vrijuit te spreken zodat je de energie en de mogelijkheden ervan leert kennen. Zo krijg je meer inzicht in jezelf en kun je de kwaliteiten die je in je hebt inzetten op de manier en in de situaties waarin jij dat wilt. Je maakt bewuster keuzes en ervaart meer regie in je leven.

Wat kenmerkt Voice Dialogue?
Bij Voice Dialogue wordt niet uitgegaan van 'goede' of 'slechte' aspecten van een persoon. Je ontmoet de kanten van jezelf en luistert zonder oordeel naar wat ze te zeggen hebben. Zo ontstaat er meer begrip en inzicht waarom je doet zoals je doet. Door acceptatie van wie je bent ontstaat er ruimte voor verandering. 

Wil je meer weten over Voice Dialogue? Neem dan contact op met Spitz Coaching.